Kako objaviti svoju prvu knjigu

TRI ZLATNA PRAVILA DO SOPSTVENE KNJIGE

Kako objaviti svoju prvu knjigu: TRI ZLATNA PRAVILA DO SOPSTVENE KNJIGE

Čitam zaista puno savjeta o pisanju, o tome kako postati dobar pisac ali ono što me je najviše zgrozilo jeste podatak da se malo ko od nas zaista usudi i da objavi knjigu. Takve stvari se kjerkegorovski dešavaju po ili-ili kriterijumu te ili nisi objavio nijednu ili ti je već 70 i neka u pripremi za štampu.

Naredni tekst vam poklanjam kao mojim kolegama sadašnjim i budućim piscima/spisateljicama te dobro sažvaćite sva pravila koja su potrebna da bi se jedna knjiga sastavila.


Your Instructor


Ana Galić
Ana Galić

Ana Galić, osnivač i predsjednik Udruženja Sofia, diplomirana profesorica filozofije i sociologije, trenutno na magistarskim studijama u Banjoj Luci. Autorka je kratkih priča iz oblasti književnosti, spisateljski doprinos daje i na području novinarstva, a ponajviše putem intervjua sa ličnostima iz svijeta umjetnosti i kulture, a zatim i filozofskih eseja, naučno-istraživačkih radova i prevoda na području filozofije; pisac, bloger i učesnik u različitim društveno-humanističkim aktivnostima kako u lokalno zajednici tako i na međunarodnom nivou.Course Curriculum


  PRAVILO BROJ 1 Odaberi svoju temu To znači u suštini da treba da se izkristališeš za koji žanr si ti u stvari nadaren ili raspoložen da radiš na sebi, to može biti stručna literatura gdje ćeš mnogo vremena potrošiti na sakupljanje svih relevantnih podataka i tekstova koji mogu ući u pripremu jednog ozbiljinjeg, naučnog djela; to može biti zbirka poezije, gdje opet moraš biti sposoban zaroniti u nadam se duboko iskustvo koje si nakupio/la u životu i moći se izraziti na poetski i uobličen način – opet i tu ima mnoštvo pravila, nemojte se zavaravati da je pjesnik biti lako; a ako se odlučite da napišete roman onda ćete provesti mnošto vremena u istraživanju zlatnih pravila o pravljenju sižea prije samog započinjanja pisanja – jer potrebna je radnja, potrebni su likovi, prevrat, kraj... SOPSTVENI PRIMJER: Moja tema je filozofija. Knjigu koja je na lekturi i u pripremi za štampu sam oslovila – A šta to znači misliti/ kratki vodič za sve ljubitelje mudrosti. Pa da pojasnimo Ja sam profesorica filozofije i sociologije, na magistarskim studijama iz filozofije dakle filozofskog sam opredijeljenja. Moja strast, odnosno moja tema jeste filozofija. Ono na čemu se u filozofiji konkretno moje zanimanje zaustavlja jeste vođenje dobrog života, smislenog života, zatim propitivanja svega oko sebe ili ukratko – promišljanja uopšte ko sam, šta sam, zbog čega sam ovdje, koja je moja svrha postojanja, da li je moralno kupiti parfem od 120 maraka ako djeca u domu Rade Vranješević nemaju odjeću za početak nove školske godine i tome slično. Ta vrsta promišljanja je neophodna posebno za one koji se nikada nisu susreli sa samom filozofijom ili onima koji su načuli nešto mali ali nedovoljno. Ova knjiga je namijenjena upravo njima.
Available in days
days after you enroll

Frequently Asked Questions


Kada počinje kurs?
Kurs birate onda kada vama to odgovara. Zato i jeste pisci zar ne?
Koliko dugo ću imati pristup ovom kursu?
Pristup ovom kursu ćete imati dok god je vama to potrebno. Knjigu napisati nije lako, zato sam ja tu da vam pomognem kada zapnete. Čitajte savjete ali se i javite za pomoć.
A šta ako mi ovaj kurs ne pomogne da napišem svoju prvu knjigu?
Namjera mi nije da vas vidim nesretne, pogotovo ukoliko pišete i vrijedni ste kao mali mrav. Zato samo radite, najvažniji jeste vaš produkt, a to je knjiga. Nakon toga svijet publikacija je vaš.

I za kraj, javite mi se za sva eventualna pitanja, a vezana su za filozofiju ili za samo spisateljstvo. Ne bojte se, navikla sam na javljanje sektašica i ljudi sa zvaničnim dijagnozama, te muškaraca koji sa vama žele „popiti kavu“.

Fb: Author anagalicblog

Instagram: @authoranagalicblog

Twitter: @anagalicblog

Linkedin: Ana Galić

e-mail: [email protected]

Get started now!